Naršyklė nepalaikoma
Kad svetainė būtų atvaizduojama teisingai, naudokite vieną iš toliau nurodytų naršyklių.Dėmesio!Atnaujinkite savo naršyklę. Jei tęsite naršymą su šia naršykle, apsipirkimo patirtis gali būti nesėkminga!

    Atrodo lyg nauji! Kaip skalbti batus skalbimo mašinoje

    Mėgstami batai dažnai avimi kasdien, todėl yra intensyviai dėvimi. Gatvės purvas, vandens ir kitos dėmės laikui bėgant ženkliai sumažina džiaugsmą avėti batus. Jos ne tik gadina išvaizdą, bet ilgainiui gali pakenkti ir kokybei. Todėl patartina batus valyti reguliariai. Tačiau ką daryti, jei batų nebepavyksta nuvalyti šepečiu ir šluoste arba jei sportinių batelių kvapas tampa per stiprus? Šiame gide paaiškinsime, ar, kaip ir kokioje temperatūroje tokiu atveju galima skalbti batus skalbimo mašinoje.

    Turinys:

    • Ar galima skalbti batus skalbimo mašinoje?
    • 6 patarimai, kaip skalbti sportbačius
    • Balti batai po skalbimo pagelto: ką daryti?
    Įvairūs marinuotų daržovių stiklainiai, įskaitant pomidorus ir agurkus, su šviežiomis daržovėmis priekyje.
    Konservavimo orkaitėje priežastysKonservavimas orkaitėje iš pradžių gali skambėti neįprastai, tačiau jis turi didelį pranašumą, palyginti su kitais konservavimo būdais: Ant kepimo skardos telpa daugiau stiklainių nei paprastame puode, todėl vienu metu galima konservuoti daugiau produktų. Tai ypač svarbu, kai reikia daug skirtingų ar didelių kiekių konservų.
    Įvairios marinuotos daržovės stiklainiuose, įskaitant morkas, žirnelius ir pomidorus.
    Kaip veikia konservavimasKonservavimo principas remiasi fizikiniais per didelio slėgio ir vakuumo reiškiniais. Kai konservai kaitinami sandariai uždarytuose stiklainiuose, iš pradžių susidaro viršslėgis, nes stiklainyje plečiasi šiltas oras ir vandens garai. Kai tik stiklainiai atvėsta, oras ir garai vėl susitraukia. Susidaro vakuumas, kuris praktiškai "įsiurbia" dangtelį ir taip sandariai uždaro stiklainį. Prieš tai stiklainius sterilizuojant užtikrinamas jų sterilumas - tuomet konservuotus maisto produktus galima laikyti beveik neribotą laiką.
    Instrukcijos: konservavimas orkaitėje Prieš pradėdami konservuoti, turėtumėte pasiruošti visus reikiamus įrankius, kad konservavimo procesas vyktų sklandžiai ir be streso.
    Pirkinių ir medžiagų sąrašasPiklinimo stiklainiai su dangteliaisTarnyrinė šluostėPildymo piltuvėlisKepimo skardelė arba keptuvėPiklinimo ingredientaiTikėtinas cukrusSkystis (vanduo, actas, sultinys, sultys arba vynas)
    Stikliniai Weck stiklainiai ir dangteliai, apversti ant orkaitės grotelių.
    1 veiksmas: sterilizuoti stiklainiusPirmiausia reikia sterilizuoti konservavimo stiklainius. Norėdami tai padaryti, stiklainius galite trumpam užvirinti karštame vandenyje arba nuplauti verdančiu vandeniu. Tada stiklainius kruopščiai nusausinkite. Taip pat galite 10 minučių kaitinti užsukamus stiklainius 180 °C temperatūros orkaitėje. Dangtelius ir guminius žiedus 5 minutes pavirkite acto vandenyje ir padėkite išdžiūti.
    Asmuo pjausto raudoną papriką ant medinės pjaustymo lentos, aplinkui kitos daržovės.
    2 žingsnis: Paruoškite konservus Kol stiklainiai verda arba yra orkaitėje ir atvėsta, galite paruošti konservus. Priklausomai nuo pasirinktos konservų rūšies, vaisius ir daržoves reikės nuplauti, išimti kauliukus arba kauliukus ir supjaustyti. Geriau nedideli gabaliukai nei dideli gabalai: kuo stiklainyje gabaliukai bus arčiau vienas kito, tuo lengviau juos bus konservuoti.
    Pjaustyta raudonoji paprika ant medinės pjaustymo lentos, su rankšluosčiu ir kriaukle fone
    3 etapas: stiklainių pildymasAtvėsus ir išdžiūvus stiklainiams bei paruošus įdėklą, stiklainius galima pripildyti. Rageliai turi likti švarūs. Čia gali padėti piltuvėlis. Tada įklotas užpilamas atitinkamu skysčiu. Pripildžius stiklainius iki kraštų turi likti apie 2 cm oro. Kuo greičiau uždėkite dangtelį ir sandariai užsukite arba užspauskite.
    Vier Gläser mit bunten Gemüsestücken in einem Ofen
    4 veiksmas: Dėkite stiklainius į orkaitęTuoj prasidės tikrasis virimas. Uždarytus stiklainius sudėkite į riebaliukus ir pripilkite 2-3 cm aukščio šalto vandens. Dėkite skardą su stiklainiais į orkaitę ir nustatykite temperatūrą. Niekada nesuklysite pasirinkę 175 °C viršutinę ir apatinę kaitvietę. Kai tik vandens vonelė pradės virti, vėl išjunkite orkaitę ir palikite stiklainius dar 30 minučių.
    Keturi stiklainiai naminių konservų, uždengti rudu popieriumi ir virvele.
    5 veiksmas: atvėsinimas ir laikymasIštraukite stiklainius iš orkaitės ir palikite juos atvėsti. Patikrinkite, ar stiklainiai tikrai sandarūs: Atlaisvinkite stiklainių su atlenkiamais dangteliais spaustukus ir pakelkite juos už dangtelio. Jei konservavimas pavyko, dangtelis turi tvirtai laikytis. Konservavimo stiklainiuose su metaliniais užsukamais dangteliais vakuumą atpažinsite pagal tai, kad dangtelis šiek tiek įlenktas į vidų. Jei viskas sandaru, stiklainius galite paženklinti etiketėmis ir laikyti vėsioje, tiesioginių saulės spindulių neapšviestoje vietoje.
    Ką galima konservuoti orkaitėje? Konservuojant orkaitėje kūrybiškumui ribų nėra. Teoriškai galite konservuoti viską, kas skanu ir turi būti ilgai saugoma. Tačiau kai kurios vaisių ir daržovių rūšys yra ypač populiarios.
    Trys stiklainiai obuolių sviesto ir švieži obuoliai ant virtuvės stalviršio.
    VaisiaiVaisių konservavimo būdų yra įvairių: Galite konservuoti sveikus vaisius arba vaisių gabalėlius, kuriuos vėliau galima paversti kompotu arba tyrele. Kad rezultatas būtų geras, vaisiai visada turi būti prinokę ir be "mėsingų" vietų. Kaip skystis naudojamas cukrinis vanduo, vynas arba vaisių sultys. Priklausomai nuo skonio, galima naudoti citrinos sultis arba prieskonius, pavyzdžiui, cinamoną.
    Stiklainis su pjaustytomis daržovėmis, šviežiomis morkomis, pomidorais, svogūnais ir petražolėmis.
    DaržovėsBet kokias daržoves taip pat galima gerai užkonservuoti. Jei norite, galite daržoves prieš tai blanširuoti, tačiau apskritai bet kokias daržoves galima konservuoti ir žalias. Daržovėms užpilti naudojamas sultinys, grynas vanduo, truputis acto ir prieskonių.

    Konservavimui ypač tinka

    Obst

    Gemüse

    Sonstiges

    Äpfel, Birnen, Erdbeeren, Kirschen, Pfirsiche, Pflaumen

    Bohnen, Gurken, Kohl, Kürbis, Möhren, Tomaten, Zucchini

    Brühe, Fleisch, Kuchen, Marmelade, Säfte, Schmalz, Soßen, Wurst

    Konservavimo orkaitėje alternatyvosKonservavimui orkaitėje yra daug alternatyvų. Tradiciškai konservavimas dažnai atliekamas puode ant kaitlentės. Konservavimo stiklainius taip pat galima greitai ir lengvai pašildyti garintuve arba greitpuodyje. Jei turite mažiau kantrybės, galite naudoti užsukamus stiklainius: Čia konservai užpilami ne šalti, o karšti, stiklainiai uždaromi ir kelioms minutėms apverčiami aukštyn kojomis. Po to stiklainiai vėl apverčiami ir paliekami atvėsti. Tikriems konservavimo gerbėjams taip pat gali būti parankus specialus konservavimo aparatas.
    Praktiška ir stilingaViskas jūsų virtuvei ir namams