Skelbiame karą pridegusiai tešlai: kaip išvalyti vaflių keptuvę
Vafliams vargu ar kas gali atsispirti. Ir tikriausiai keptumėte juos dar dažniau, jei ne tas amžinas galvos skausmas – keptuvės valymas. Ypač, kai pridegę tešlos likučiai priverčia nuleisti rankas, o bandant juos nukrapštyti, nebežinai, ko griebtis.
Labai dažnai, pasitelkus netinkamus įrankius ir metodus, galima negrįžtamai pažeisti keptuvės paviršių. Tačiau, laimei, yra keletas patarimų ir gudrybių, kurios užtikrins, kad ne tik vaflių kepimas ir ragavimas, bet ir keptuvės valymas eitųsi kaip per sviestą.
Turinys
- Kaip teisingai išvalyti vaflių keptuvę?
- Didžiausios klaidos valant keptuvę
- Švari keptuvė ilgiau: prevencijos menas

Kaip teisingai išvalyti vaflių keptuvę?
Tinkamas vaflių keptuvės valymo būdas priklauso nuo jos tipo. Šiuolaikinėse vaflių keptuvėse kepimo plokštes dažnai galima išimti, o tai ženkliai palengvina valymo procesą.
Tačiau nesijaudinkite: jei turite senesnę vaflių keptuvę su neišimamomis plokštėmis, šie patarimai padės ją išvalyti lengvai ir be problemų.
Reikalingų priemonių sąrašas
- Popieriniai rankšluosčiai
- Plastikinis šepetėlis / dantų šepetėlis
- Valymo šluostė

Pasiruošimas
Pirmiausia, vaflių keptuvę reikia išjungti ir ištraukti kištuką iš elektros lizdo. Tuomet leiskite keptuvei atvėsti, kad valymo proceso metu nenusidegintumėte.
Geriausia leisti keptuvei atvėsti tik tiek, kad ji liktų drungna. Taip išvengiama tešlos pridžiūvimo, dėl kurio ją vėliau būtų sunku pašalinti. Vėlesnį valymą galima palengvinti, jei dar vėstant į keptuvę įdėsite popierinio rankšluosčio gabalėlį, kad jis sugertų riebalų perteklių.

Valymas
Kai prietaisas pakankamai atvės, pirmiausia galite pašalinti lengvus nešvarumus popieriniais rankšluosčiais. Sunkesnius nešvarumus geriausia šalinti minkštu plastikiniu šepetėliu, kad nebūtų pažeista vaflių keptuvės danga. Šiam žingsniui labai tinka dantų šepetėlis. Nušveistus nešvarumus galima tiesiog nuvalyti drėgna šluoste. Jei tai neduoda norimo rezultato, atsargiai užpilkite šiek tiek vandens ant kepimo plokščių, kad pridžiūvę nešvarumai suminkštėtų.
Kitas valymo metodas, reikalaujantis nedaug pastangų, bet duodantis puikių rezultatų, yra vadinamojo valomojo vaflio kepimas. Tam tiesiog sumaišykite kepimo miltelius su trupučiu vandens, kol gausite masę, kuri yra šiek tiek sausesnė nei įprasta vaflių tešla. Šią masę iškepkite vaflių keptuvėje kaip įprastą vaflį – kepimo milteliai puikiai sugeria riebalus ir kitus nešvarumus. Jei jūsų keptuvėje vafliai linkę pridegti, į masę pravartu įpilti šiek tiek riebalų, kad ji nepridegtų.
Išvalę vaflių keptuvės vidų, galite tiesiog drėgna šluoste ar kempine su trupučiu indų ploviklio nuvalyti keptuvės išorę.
NE: ko reikėtų vengti valant
Siekiant nepažeisti nepridegančios vaflių keptuvės dangos ir nesugadinti būsimų vaflių, jokiu būdu negalima valyti prietaiso kietais, aštriais ar smailiais daiktais. Šiurkščios kempinės, plieninės kempinėlės ar metaliniai įrankiai yra taip pat draudžiami, nes danga yra labai jautri ir gali būti lengvai pažeista.
Taip pat reikėtų vengti agresyvių valiklių, nes jie gali palikti nuosėdų. Paprastai, laikantis anksčiau pateiktų patarimų, vaflių keptuvei išvalyti net neprireikia indų ploviklio.

Patarimai, kaip išvengti nešvarumų
Norint užtikrinti, kad sunkiai pašalinami nešvarumai net neatsirastų, geriausia jau perkant vaflių keptuvę atkreipti dėmesį, ar jos kepimo plokštės yra išimamos.
Taip pat naudinga prieš naudojimą vaflių keptuvę ištepti pakankamu kiekiu aliejaus ar kitų riebalų, kad prie jos neliptų tešlos likučiai. Tam ypač tinka specialus kepimo purškalas (Cooking Spray), nes jį lengva užpurkšti ir jis tolygiai padengia visą kepimo plokščių paviršių.

