Atsisakykite riebalų su karšto oro gruzdintuvėmis
Kepto maisto skonis ir traškumas – tobulas derinys. Tačiau dažnas tokio maisto vartojimas gali turėti neigiamos įtakos organizmui. Gerai, kad visiškai atsisakyti mėgstamų patiekalų, tokių, kaip bulvytės ar kari užkandžiai, nebūtina. Karšto oro gruzdintuvės leidžia mėgautis beveik identišku skoniu ir tekstūra, kaip ir kepant aliejuje – tik be papildomų riebalų. Sužinokite, kaip veikia šios gruzdintuvės ir kokią naudą suteikia sveikesnis kepimo būdas.
Kokie privalumai kepant be riebalų?
Traškus ir skanus maistas su karšto oro gruzdintuve

Keptas maistas populiarus visame pasaulyje, tačiau gaminims aliejuje turi trūkumų. Dėl didelio riebalų kiekio, toks maistas gali tampti kalorijų šaltiniu, kurį sunku derinti su subalansuota mityba. Be to, per stipriai arba neteisingai kaitinant aliejų gali susidaryti kenksmingos medžiagos, kurios, kaip įtariama, gali kancerogeninės. Kepimas karšto oro gruzdintuvėje – tai sveikesnė alternatyva, leidžianti išvengti šių pavojų ir mėgautis traškiu maistu be aliejaus.
Karšto oro gruzdintuvė
Karšto oro gruzdintuvė – tai sprendimas, leidžiantis kepti be riebalų. Pastaraisiais metais šie kompaktiški ir praktiški įrenginiai sparčiai išpopuliarėjo ir užėmė vis didesnę rinkos dalį. Pagal skonį bei naudojimo patogumą jie visiškai nenusileidžia kitiems kepimo įrenginiams.
Aliejus kaip skonio nešėjas
Naudojant karšto oro gruzdintuvę visiškai atsisakyti riebalų nerekomenduojama. Pavyzdžiui, vienas šaukštas aliejaus gali suteikti bulvyčių porcijai norimą skonį.
Karšto oro gruzdintuvės privalumai
Lyginant su klasikine gruzdintuve ar konvekcine orkaite, karšto oro gruzdintuvė pasižymi keliais svarbiais privalumais:
• Maistas ruošiamas beveik be riebalų.
• Nereikia išmesti seno kepimo aliejaus.
• Paprastesnis ir greitesnis prietaiso valymas.
• Karšto oro gruzdintuvė yra universali – galima kepti picas, pyragus ar duoną.
• Greitas ir lengvas maisto paruošimas.
• Puikus pasirinkimas mažiems maisto kiekiams – tai greita ir energiją taupanti alternatyva orkaitei.
Patarimai, kaip išsirinkti gerą karšto oro gruzdintuvę
Karšto oro gruzdintuvės pasirinkimas rinkoje yra platus, todėl norint išsirinkti tinkamą modelį, verta atkreipti dėmesį į šiuos kriterijus:
• Rankenos ir išorinis korpusas turėtų būti pagaminti iš karščiui atsparių medžiagų.
• Nelipni danga apsaugo nuo maisto prilipimo prie paviršiaus.
• Papildomi priedai, tokie kaip maišymo svirtis, besisukantis iešmas ar grotelės, padidina gruzdintuvės funkcionalumą ruošiant įvairius patiekalus.
• Talpa turėtų atitikti poreikius: mažesniam namų ūkiui tinka kompaktiškas modelis, o didesnei šeimai – talpesnis.
• Nuimamos dalys, kurias galima plauti indaplovėje, palengvina prietaiso valymą.