
Urtė Mikelevičiūtė – vyno ir sūrio žinovė, restoranų konsultantė, tinklaraštininkė.
Mane dažnai žmonės vadina Dervynu (www.dervynas.lt). Po šiuo slapyvardžiu slepiasi mano hobis ir darbas susijęs su vynu bei visa gastronomija. Maisto ir restoranų sfera domiuosi nuo paauglystės. Turbūt tai glaudžiai siejasi su tuo, jog mano senelis buvo pienininkas, dirbo pieno kombinate, o aš ten praleisdavau daug dienų iškeisdama jas į buvimą darželyje. Didelį indėlį domėtis šia kultūra paskatino darbas ir praktika pas vyndarius, nuostabiame Mozelio krašte, Vokietijoje. Ilgus metus mokiausi someljė amato, dirbu restoranų sektoriuje, esu restoranų konsultantė, kuri padeda atsinaujinti, susikurti naujiems ar spręsti esamų vietų problemas. Daug bendrauju su virtuvės šefais, ragauju jų pagamintų šedevrų ir jų įkvėpta – eksperimentuoti namie. Žmonės mane seka ir skaito dėl paprastų, nesudėtingų, bet malonių širdžiai bei skrandžiui patiekalų. Juk tai svarbiausia? Taip pat domiuosi klasika ir tendencijomis, tai leidžia sujungti praeitį, dabartį ir ateitį. Svarbiausia, jog visas šis junginys taptų skaniu jūsų pusryčių, pietų, vakarienės ar užkandžio kąsniu.
Linkiu skanių atradimų. Nebijokite bandyti!