Kietasis sūris iš avių pieno Pecorino (Italija)
Vienas iš klasikinių itališkų sūrių laikomas ir viena seniausių sūrių rūšių. Manoma, kad būtent juo vaišindavosi Senovės Romoje. Sūrio pavadinimas kilo nuo žodžio pecor, kuris reiškia avį. Kietasis, druskingas, stipraus skonio, tankios, trupios tekstūros, pikantiškas sūris pamėgtas visame pasaulyje. Jis puikiai tinka gardinti klasikinius itališkus patiekalus: rizotą, gaminti klasikines pastas, pvz. Pasta alla Carbonara, Spaghetti Cacio e Pepe, gardinti kišą. Derinamas su džiovintais pomidorais ar mėgstamu džemu. Šis produktas turi SKVN (PDO) sertifikatą (saugoma kilmės vietos nuoroda). Šis autentiškumo ženklinimas nurodo, kad produktas gali būti gaminamas tik tam tikroje geografinėje teritorijoje.